Romantikusnak lenni körülményes és fárasztó? Ezért nem csináljuk? Vagy valóban nincsen rá időnk, energiánk?

Sokszor hallom nőktől és férfiaktól egyaránt, hogy az én párommal nem lehet romantikázni. Őt nem lehet rávenni ilyesmire. Pont ezek az emberek azok, akik szintén arról panaszkodnak, hogy ők soha nem mennek sehová, mindig csak otthon ülnek.

A Rossz hírem az, ha nem teszünk érte, akkor nem is lesznek romantikus hétköznapjaink!

Íme néhány romantikus tipp, ami férfiak és nők számára is hasznos lehet, hogy feldobjuk a szürke hétköznapokat. A tippek többsége könnyen és olcsón megvalósítható.

1. tipp:

Munka után vidd el a párod egy könyvesboltba, ahol lehet kávézni, forró csokit inni (pl nagyobb Libri, Alexandra boltokban már van lehetőséged erre). Válogassatok ki néhány képes könyvet, utazási könyvet és kávézás közben lapozgassátok át őket. Azt is megbeszélhetitek közben, hogy hova szeretnétek majd utazni, milyen tájakra és egzotikus kultúrákra vagytok kíváncsiak.

2. tipp:

Mikor az egyik este otthon vagytok és pihentek, vegyél elő két papírt (írólap nagyságút legalább), továbbá  zsírkrétát, színes ceruzát és játsszátok azt, hogy le kell rajzolnotok egymást. Csak akkor mutassátok meg egymásnak, ha teljesen készen vagytok a rajzzal. 

Romantikus tipp a mindenapokra: rajzoljatok együtt!

Később ezeket a rajzokat keretezd be és egy névnap, szülinap alkalmával add át. Ha meg tudod oldani érdemes beszkennelni is őket és egy kellemes meglepetésként  rakd ki a számítógépe képernyőjére, mint háttér kép.

3 tipp:

Írj egy romantikus levelet a párodnak (kézzel, szép levélpapírra), és reggel tedd ki az asztalra, hogy mikor hazaér, megtalálja. 
A levélnek nem kell hosszúnak lennie, egyszerűen és röviden írd például ezt: 
 
"Kedves …
 
Köszönöm, hogy vagy!
Minden veled töltött perc öröm és boldogság.
Köszönöm, hogy szerethetlek…
 
Csók
aláírás"
 

4. tipp:

Zuhanyzás után, a párás tükörre vagy a zuhany kabin ajtajára rajzolj egy szívecskét. Ha párod utánad megy zuhanyozni, akkor  úgy fog bepárásodni, hogy a szívecskét látja.

5. tipp:

Oszd meg vele az ételedet. 
Mikor elmentek valahová közösen enni (déli ebéd, cukrászda, reggeli stb.) szeretetteljesen etesd meg a villáddal és mond közben azt például, hogy "Ezt meg kell kóstolnod".
 
Ételt megosztani a pároddal az egyik legjobb módja, hogy közelebb kerüljetek egymáshoz.

6. tipp:

Szerezd meg a kedvenc filmjét (vagy kedvenc filmszínészének, rendezőjének filmjét stb.) DVD-n. Készíts popcorn-t, üdítőt és egy nagy meleg plédet, ami alá ketten is befértek.

Romantikus tipp a mindenapokra: közös esti mozizás.

7. tipp:

Télen, ha elmentek egy kicsit sétálni a hóban,  keressetek egy parkot, ahol még nincs letaposva a hó. Kérd meg a párod, hogy várjon egy kicsit türelemmel, míg Te a hóba egy hatalmas nagy szív (kb. 4 méterszer 4 méteres) körvonalát bele nem taposol.

Amikor elkészültél vele, kérd meg, hogy álljatok közepébe és csókold meg. Hasonlót tudsz csinálni nyáron vízparton a homokban is.

8. tipp:

Nyilvános bók. Ha egy társaságban vagytok és a szövegkörnyezet megengedi illetve odaillik, akkor nyilvánosan dicsérd meg vagy bókolj neki, mint például "Cica csinálja a legjobb rántottát, arany keze van!". Miközben ezt mondod, szeretetteljesen szorítsd meg a kezét.

9. tipp:

Kérdezd meg szüleit, hogy mi volt kiskorában a kedvenc könyve. Menj el az antikváriumba és szerezz be egy régi darabot. Minél ütöttebb, kopottabb, annál jobb. Lepd meg vele egy fárasztó hétköznap után!
 

+1 tipp:

Ez a romantikus tipp akkor a legjobb élmény, ha ki tudtok venni egy nap szabadságot a munkából (suliból), de hétvégére is ütemezhetitek. Kezdjétek egy romantikus közös "bőséges" reggelivel  (tojás/narancs juice/pirítós/lekvár/müzli/kávé stb.).

Ezután menjetek el közösen sétálni egy szabadidőparkba, majd menjetek el shoppingolni (vegyetek valami apró csecsebecsét, vagy ha úgy adódik, valami apró ruhát a párodnak, hogy legyen emléke a napról).

Délután üljetek be egy kávézóba, majd este töltsetek elegy közös romantikus vacsorát egy kedves kis étteremben.

Ha további segítségre van szükséged, válogass a Letölthető könyvek közül. Nagy segítségedre lesznek egy fantáziadús program megszervezésében.