Feladjuk? Van esély? Hogyan növelhető az esély?

Statisztikák szerint életünk során átlagosan 3,2 komoly párkapcsolattal gazdagodunk, amelybe a futó kalandok vagy az alkalmi hűtlenkedések nem számítanak bele. A szerelmi kapcsolatok vége a legritkább esetben történnek mindkét fél beleegyezésével, s így elmondható, hogy már mindenki hagyott el valakit és/vagy hagyták el őt.

Az elhagyott fél legtöbbször vissza szeretné szerezni az őt elhagyó régi partnerét, s minden eszközzel küzd a kapcsolat folytatásáért. Kérdés azonban, hogy érdemes egyáltalán harcolni érte?

Peter Gray előadása az egyetemen

Egy párkapcsolat folytatásának az esélye általában nagy, hiszen a két fél – ha nem is olyan régen – egy pár volt, amelynek biztosan megvoltak az okai, és biztosan szép időket is megéltek együtt. Mindenki ismeretségi körében van több-kevesebb olyan pár, akik bizonyos ideig tartó „mosolyszünet” után újra összejöttek, mert a párkapcsolat egyik résztvevője újra meghódította a régi partnerét. Látható, hogy egy szakítás nem minden esetben jelenti a párkapcsolat végleges lezárását.

Néhány módszerrel megmenthető egy párkapcsolat, és visszaszerezhető a régi partner. A kérdés persze az, hogy valaki tudja-e pontosan, hogy szakítás után mit és hogyan kell tennie?

Egy legújabb felmérés kimutatta, hogy azok, akik legalább egy könyvet elolvastak e témában vagy bármilyen párkapcsolati terápián részt vettek, több mint két és félszer nagyobb eséllyel és hamarabb tudtak a régi partnerükkel újra összejönni! Abban minden szakember egyetért, hogy „tuti megoldás” nem létezik, azonban a felkészültség minden esetben jelentősen javítja az esélyeket.

Esélyek szakítás után: vissza lehet hódítani?

Tovább a letölthető könyvekre »