A férfiak megoldják a problémákat. Mi nők inkább beszélni szeretünk róla. Ez egy nagyon alapvető különbség. A férfi rosszul van, ha nem tudja megoldani a problémát. A férfiak több mint 80%-a, amikor a felesége vagy barátnője problémával fordul hozzá, javasol valamilyen megoldást. Mi nők viszont együttérzést tanúsítunk, ha valaki megosztja velünk a problémáját és általában ezt is várjuk el hasonló esetben. A férfi ezzel szemben kielemzi a problémát, megvizsgálja, megoldja, majd továbblép.

A párkapcsolati problémák egyik forrása, a mindent megoldó férfi.

Mi nők inkább azt várjuk, hogy mikor megosztjuk párjukkal a problémáinkat, a férfi átöleljen, figyeljen ránk, bólogasson és hosszasan beszélgessen velünk. A férfiak a gyors problémamegoldást kedvelik: gondolkodás, döntés és tett. A férfi segíteni akar, meg akarja oldani a problémát, és ha nem tudja megoldani, akkor úgy érzi, baj van vele. Ezért sose sértődj meg, ha párod praktikus keresztkérdésekkel áll elő, és nem dramatizálja a problémádat. Emiatt úgy tűnhet, hogy nem érti meg, nem adja meg az együttérzést, amire Neked most szükséged van, pedig Ő csak a megoldáshoz akar közelebb vinni.

Többek között ezért nehéz párkapcsolati problémákról beszélni a férfival, mert rögtön azt kérdezi „mit akarsz, mit csináljak?”. Mondja meg a nő, hogy mit kell csinálni, hogyan teheti a férfi boldoggá. Ha pedig tovább firtatja a nő a dolgot, akkor mit csinál a férfi? Hallgat. Nem azért mert rosszat akar, hanem mert nem tudja, mit kell csinálni, teljesen leblokkol. Ezzel párhuzamosan készülj fel arra, ha párod megosztja veled egy gondját, akkor nem elég az neki, hogy Te meghallgatod, és átbeszélitek, hanem azt szeretné, ha elmondanád neki, hogy szerinted hogyan lehetne azt megoldani.

Én a magam részéről sokszor láttam, amikor egy pasi elmesélte párjának, hogy mi a gondja, aki együttérzően meghallgatta, és nem is próbált megoldást javasolni. A férfi pedig emiatt csalódott volt, mert többet várt volna el párjától.

Számos kapcsolat amiatt fut zátonyra, mert túlságosan is magunkból indulunk ki, és csak azt nézzük, hogy nekünk mi lenne fontos, ahelyett hogy arra figyelnénk, hogy a párunknak mi lenne fontos. A Hódítsd vissza Szerelmed női kiadása egy használati útmutató férfiakhoz, aminek segítségével megismerheted a mozgató rugóit, mit is gondolnak a férfiak valójában a nőkről, szerelemről, női/férfi szerepekről, meghittségről, elkötelezettségről, szexről stb...