Egy nagyon hétköznapi és gyakorta elkövetett hiba, hogy a nők többsége nem tudja a bókokat fogadni.

Képzeljük el, amint a férfi összeszedi minden bátorságát és nagy nehezen izzadó tenyérrel, remegő hanggal elmondja, hogy a nő gyönyörű és fantasztikus.
Mire a nő zavarba jön és butaságokat válaszol.

Férfi: „Fantasztikusan jól nézel ki ma ebben a ruhában.”
Nő: „Ugyan már! Nem is olyan jó, mert már régi és olyan kövérnek érzem benne magam.”

Férfi: „Csinosan néz ki a fülbevaló a füledben.”

Visszahódítási tippek - Ha egy férfi bókol

Nő: „Ááááá… régi darab, különben is ritkán hordom.”

Hogyha bókolnak Neked, akkor fogadd el, mosolyogj, és köszönd meg! Ne kezdj el magyarázkodni, ne szeppenj meg, ne mond azt, hogy „ugyan már”, ne legyél szerény, ne legyél zavarban, ne fuss el! Örülj neki és köszönd meg, utána pedig folytasd a beszélgetést ott ahol abbahagytátok.

Sokan nem mernek örülni neki, mert azt gondolják, hogyha elfogadják a bókot, akkor hiúnak tartják majd őket, ezért inkább azt mondják, hogy „jaj, ugyan már nem is igaz, nem is vagyok olyan jó” stb. Ezzel viszont azt lehet elérni, hogy közhelyessé válsz, illetve azt sugallod a férfinak, hogy nincs ízlése, rosszul lát, rosszul értékel. Az a kevés önbizalma is pillanatok alatt elpárolog. Ráadásul a férfiak többsége azt se veszi észre, ha egyik napról a másikra szőkéről vörösre fested a hajad.

Szóval, ha észrevesz rajtad valamit, az azt jelenti, hogy minden erejét és képességét összeszedte és próbált Neked kedveskedni. Ezt becsüld meg, különben nem lesz gyakran részed benne. Szóval sokkal jobb, ha azt mondod: „Köszönöm, jól esik, ha így gondolod.” vagy „Kedves Tőled, hogy ezt mondod.”.

Másik igen gyakori hiba, hogy sokan úgy érzik a bókot azonnal viszonozni kell: „Azt mondod, hogy szép a ruhám? Ugyan már, a tiéd sokkal jobban áll”. Ez butaság, nem kell ezt csinálni.

Fontos szabály ugyanakkor, hogy soha ne provokáld ki a bókot, dicséretet. Még akkor sem, ha új ruhád van, vagy lefogytál 3,5 kilót vagy új frizurád van, stb. Ne kérdezd meg:

„Ugye jól nézek ki?”
„Ugye tetszem Neked?”
„Szépnek találsz?”

ÖSSZEGEZVE: Ha bókot kapsz, akkor köszönd meg és élvezd, fordítsd a javadra. A női testet és lelket a bókok éltetik, ezek az apróságok, amiktől magabiztosságra, szépségre és lelki harmóniára tehetünk szert.

Ennek ellenére gyakran tapasztalni, hogy egyes nők ezt nem értékelik kellően és elpocsékolják. Talán nem értik pontosan, hogy mi az Ő szerepük és mi a férfi szerepe? Talán arra várnak, hogy Brad Pitt vagy George Clooney felhívja őket telefonon és megdicsérje az új frizurájukat, amit a facebookon láthattak. Ez önző és túlságosan is "magabiztos" hozzáállás. Engedjük meg, hogy levadásszanak a férfiak.

Kapcsolódó tipp: ha szeretnéd, hogy több bókot kapjál Tőle, ha szeretnéd mégjobban megismerni a férfi gondolkodásmódot akkor további hasznos információjkat találsz a Hódítsd vissza Szerelemed című könyv "Nő és férfi szerepjáték" valamint "A férfi irányítása" című fejezeteiben.