Kérj bocsánatot tőle, mond hogy nagyon „sajnálod” és meglátod csodákat fogsz tapasztalni, helyreáll a hite, bizalma és szeretete veled szemben. Ugyanakkor egy nyamvadt bocsánatkérés (vagy a bocsánatkérés hiánya) elmélyíti a haragot és rontja helyzeted. Ha rossz fát tettél a tűzre, és megfájdítottad a szívét akkor minél hamarabb, amint lehet kérj bocsánatot és állítsd helyre a békét!

Volt egyszer egy barátom, aki azt mondta: „soha ne mondjuk egy nőnek, hogy sajnáljuk, mondjuk inkább azt, hogy nem ezt kellet volna tennem, vagy ígérem máskor nem így csinálom stb., mert ez az egész olyan megalázó”. Nos azt kell mondanom, hogy a kedves barátom nagyon nagyot tévedett.

Talán ismerős ez a mondat: „Sajnálom, hogy Te így érzed.” Más szóval nem igazán sajnálom, amit tettem. Tettem valamit, amire nem az volt a reakciója a nőnek, mint amire számítottam, és most ez kényelmetlen számomra, de jó lenne már túllépni rajta. Ez a fajta bocsánatkérés hamis és sértő.

Visszahódítási tipp - Miért kérjünk bocsánatot egy nőtől

Egyszer egy másik ismerősöm megfeledkezett valamiről, ami nagyon fontos volt a barátnője számára. Az ő bocsánatkérése valahogy így hangzott: „Sajnálom, de rengeted dolgom volt.” Más szóval nem volt igazán bocsánatkérés, pusztán csak védi magát, felhoz valami ürügyet és eltolja a felelősséget magáról. Felejtsd el a „Sajnálom, de …” kezdetű mondatokat. Ez pontosan egyenlő azzal, hogy „Nem érdekelt, mert …”
Szóval, hogyan is kell valójában bocsánatot kérni?

1.    Először is tedd félre az egodat (nem kell mindig fölényesnek lenni).

2.    Ismerd el, hogy hibáztál és „hülye” voltál.
„Tudom, hogy fájt, hogy késve érkeztem meg a színházba, mikor a jegyet már hónapokkal ezelőtt nagy nehezen megszerezted. Teljesen elrontottam az estéd.”

3.    Utána, mond el, hogy mi miért és hogyan történt, de ne azzal a céllal, hogy kimagyarázd miért nem vagy felelős a történtekért. Mond el őszintén, hogy mi rontottál el TE!
„Bent voltam a cégnél túlóráztam, és szétszórt volt a figyelmem, nem jutott eszembe, nagyon nem érzékeltem az idő múlását. Összességében figyelmetlen voltam.”

4.    Mond el, hogy érzed magad, hogy ezt tetted vele és mutass megbánást.
„Nagyon rosszul érzem magam, hogy ilyen fájdalmat okoztam Neked. El sem tudom hinni, hogy ezt tettem veled. NAGYON SAJNÁLOM.”

5.    Ajánlj fel valamit jóvátétel gyanánt (természetesen ha az adott helyzetbe ezt beleillik).
„A jövőben sokkal jobban oda fogok figyelni a kettőnk közös programjaira. Ezt pedig szeretném jóvátenni. Veszek rá jegyet kettőnknek, valamint utána elviszlek vacsorázni. Szeretném, ha látnád, hogy bánt és szeretném jóvátenni ezt a dolgot.”

Nem kell mondanom, hogy minden bocsánatkérést személyesen intézz és ne telefonon vagy üzenetben. Amikor bocsánatot kérsz, akkor nézz a szemébe. Ha esetleg meg is öleled, akkor az egyenesen csodákat tud tenni. Természetesen ez, amit most itt leírok, nem színházasdi. Ennek tényleg őszintének kell lenni és legfőképpen Neked is úgy kell gondolnod, hogy ez a helyes, máskülönben a nő megérzi a hazugságot és akkor sokkal rosszabb lesz a helyzeted mint előtte.

Visszahódítási tippek - Miért kérjünk bocsánatot egy nőtől?

Végül íme pár dolog, amit ilyen szituációban soha ne mondjunk egy nőnek, ha szeretnénk a szeretet és békét fenntartani:

1.    „Nyugi”, „Nyugodj meg.”, „Relaxálj”
Ha egy nő ideges valamiért és azt mondjuk neki, hogy nyugi, akkor az valójában olaj a tűzre. Ez valójában azt jelenti, hogy nem tudjuk, vagy nem akarjuk felismerni, elismerni az Ő érzéseit, és azt akarjuk, hogy fogja be a száját. Soha ne mond ezt még akkor sem, ha úgy érzed túlreagálja a dolgot. Ha valóban úgy érzed, hogy túlreagálja, túlzottan ideges inkább mond ezt „Hú ez valóban komoly probléma. Nézzük meg mi van a dolog hátterében!”. Ez a figyelem és érdeklődés a problémája iránt le fogja csitítani dühét.

2.    „Mi ez a felesleges pánik?”
Ez hasonló ahhoz, hogy „Nyugodj meg.” Teljesen mindegy hogy miért ideges, soha nem mond ezt. Légy figyelmes.

3.    „Tényleg most van az ideje erről beszélni?”
Ha szeretnéd, hogy a nő felrobbanjon a dühtől, akkor elég csak ez mondani. Akár igazad van, akár nem, a lényeg, hogy Ő ezt úgy fogja fel, hogy Téged egyáltalán nem érdekel az Ő problémája.

4.    „Gyere inkább szeretkezzünk.”
Az utolsó dolog, amit egy ideges nő szeretne, az a szex a barátjával. A vita, harag UTÁNI szex az más. Ha a probléma nincs kibeszélve, megbeszélve, megoldva és még mindig az asztal közepén van, akkor szó sem lehet szexről. A helyes sorrend

1)    Meghallgatni a problémát
2)    Közösen kibeszélni, megbeszélni és megoldást találni a problémára
3)    Szex

Ne feledd: elismerni hogy hibáztál, majd mindezért bocsánatot kérni a nőtől, akit szeretsz egyáltalán nem a gyengeség jele, hanem pont ennek ellenkezője. Sok „büszke” férfi képtelen erre és ezért kapcsolatuk szertetett nőjükkel gyakran megromlik, nem képesek kapcsolatukban egyenlő társként kezelni a nőt és ezért lekezelőek vele. 

Szereted a hangját, ahogy átölel Téged, ahogy főz Neked, ahogy mosolyog Rád? Ezt nagyon-nagyon könnyen elveszítheted, ha nem tanulsz meg bocsánatot kérni tőle. Még ha emiatt szakítottatok és utána újra összejöttök is ez az újrakezdés másnapján ismét problémát fog jelenteni a kapcsolatotokban.

Ez meg kell tanulni! Ez része, annak hogyan kell kommunikálni a nővel, hogyan kell meghallgatni, bocsánatot kérni, bókolni, beszélni érzelmeiről, gondolatairól stb.  A Hódítsd vissza Szerelmed, valamint a Stílusos flörtölés könyvekben alapvető társalgási fortélyokat gyűjtöttem össze. Nem véletlenül!

Helyesen kommunikálni a leghatékonyabb módja annak, hogy helyreállítsuk a kapcsolatunkban a harmóniát és az egyensúlyt.