Részletek Peter Gray "Hódítsd vissza Szerelmed" című könyvéből

A taszító tulajdonságok azok a jellemvonások, melyeket a kapcsolatotok ideje alatt elkezdtél felvenni. Ezek a fő okai annak, hogy az exed szakított veled, még akkor is, ha valami mást tüntetett fel a szakítás okaként. Az esetek nagy többségében az exek maguk sem értik, hogy hirtelen miért veszítették el vonzódásukat párjuk vagy házastársuk iránt. Csak megtörténik, és nincsenek tudatában, hogy miért. De most megtudhatod, melyek a nők, valamint a férfiak 4 legfontosabb taszító tulajdonságai.

Visszahódítási tippek - Taszító tulajdonságok - 1

Nők 4 legfontosabb taszító tulajdonsága

1. TÚLZOTT RAGASZKODÁS

Az egyik legértékesebb tanács, amit valaha is kaptam, valahogy így hangzik: „Csak azt értékeljük igazán, amiért megdolgozunk”. Ez igaz tárgyakra és emberekre egyaránt. Általában azt nem tartjuk sokra, amiért nem kellett megdolgoznunk, nem kellett áldozatot hozni. Ami „ingyen” jön, azt kevésbé becsüljük, könnyebben elpazaroljuk, mert nincs értéke számunkra.

A túlzott ragaszkodás a másikhoz egyrészt azt kommunikálja, hogy könnyen jött, nem kell érte megdolgozni, azaz értéktelen és nem fontos másrészt pedig, hogy a ragaszkodó személynek komoly önértékelési problémái lehetnek, mert nem tartja magát egyenrangú partnernek. Leértékeli saját magát, ami taszító tulajdonság. Az emberek nem kedvelik az önsajnáló, önostorozó, saját magukat leértékelő személyeket.

A problémás önértékelésű emberek „küzdenek” azért, hogy mások megkedveljék őket, és emiatt túlságosan sokat tűrnek el és adnak másoknak. Nem azt mondom, hogy önző legyél, és ne tégy számára kedvességet, ne lepd meg Őt, stb. Inkább csak tartsd észben, hogy valójában mennyire is volt kedves hozzád, és viselkedj vele ennek megfelelően. Tartsd fenn az egyensúlyt. Csak mindig egy kicsivel adj többet. Pont annyival, amennyivel elvárható, hogy Ő is többet adjon. Ha jól csinálod, akkor mindig egyensúlyban lesztek.

Visszahódítási tippek - Taszító tulajdonságok - 2

A további 3 legfontosabb női  taszító tulajdonságokat megtudhatod a Hódítsd vissza Szerelmed című könyvem női kiadásnak „Miért szakított veled?” című fejezetéből.

 

Férfiak 4 legfontosabb taszító tulajdonsága

Üdvözöld a vonzerő első számú gyilkosát: a bizonytalanságot. A nőket leginkább a bizonytalan férfi taszítja. És most nem viccelek. A bizonytalanság sok-sok különféle formában nyilvánul meg.

1. FÉLTÉKENYSÉG

A féltékeny férfi valójában egy nagyon visszataszító férfi. A féltékenység bűzlik a bizonytalanságtól. Ezt közvetíti: „Fenyegetve érzem magam más férfiaktól, mert mélyen úgy érzem, hogy nem vagyok méltó Hozzád.” A nőket nem vonzza az olyan férfi, aki állandóan féltékeny más férfiakra, mert ez a gyengeséget szimbolizálja.

Ezek a féltékeny srácok azok, akik állandóan megkérdezik a barátnőiktől, hogy kivel töltik az idejüket, továbbá le vannak törve, amikor a barátnőjük más férfiakkal beszél, vagy netalán velük lóg. Gyakran gúnyt űznek azokból a férfiakból, akikkel a barátnőik jóban vannak, csak azért, hogy „menő”-nek tűnjenek. A valóságban ez a viselkedési formától csak nevetségesen bizonytalannak látszanak.
El kell fogadni a „más férfiak arra ösztönöznek, hogy jól nézzek ki” magatartást, és hagyni, hogy azzal beszéljen a barátnőd, akivel csak akar.
De ezt ne keverjük össze a közönyösséggel. Ha teljesen közönyösek maradunk azzal szemben, hogy más férfiak zsongják körül, azt könnyen úgy értékelheti a nő, hogy nem fontos a számunka, és nem féltjük őt. Pár kedves, és féltő megjegyzést tehetünk, de semmi tiltás, követelőzés vagy számonkérés!

Visszahódítási tippek - Taszító tulajdonságok - 4

A bizonytalanság további 3 legfontosabb tényezőjét megtudhatod a Hódítsd vissza Szerelmed című könyvem férfi kiadásának „Taszító tulajdonságok?” című fejezetéből.

A jó párkapcsolat alapja, hogy tisztában legyünk azokkal a tulajdonságokkal és viselkedés formákkal, melyek a párunkat taszítják, valamint fontos tudni, hogy mely tulajdonságokat igényel és értékel (számára vonzó tulajdonságok). Ezekről olvashatsz további információkat a "Hódítsd vissza Szerelmed" című könyv vonatkozó fejezeteiben.