Gyakori szakítási ok a férfi részéről, hogy a nő túlságosan elzárja barátaitól, nem hagy teret számára, úgy érzi a barátnője megfojtja.

Tudni kell, hogy a férfiak általában igénylik az egyedüllétet és a baráti összejöveteleket. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem boldog a kapcsolatában, pusztán csak azt, hogy időnként néhány órát (vagy napot) „férfias dolgokkal” szeretne eltölteni.

A férfinak egy kis szabadidőre van szüksége, hogy kitörjön a megszokott hétköznapokból, amikor korlátlan szabadságot kap, hogy játsszon, igyon, nevessen. Ezek a szabad idők lehetőséget adnak neki arra, hogy újra átélje azokat az időket, amikor még egyedül volt, felelőtlen volt, szabad volt, ami nem azt jelenti, hogy a korábbi élete jobb volt, csak azt, hogy időnként kell egy kis lazítás.

Visszahódítási tippek - A férfi és barátai - 1

Gyakran tapasztaltam, hogy egyes nők a férfi-bulikat nem gőzkieresztésnek tekintik. Azt látják, hogy barátjuk szabadabban, lazábban viselkedik, és ettől idegesek, feszültek lesznek. Azt gondolják, hogy a férfi annyira jól érzi magát, hogy vissza se akar térni hozzájuk. Pedig ez nem így van. A legbiztosabb módja, hogy egy férfit elüldözzünk egy kapcsolatból, ha bezárjuk. Egy férfit úgy lehet megtartani, ha teret adunk neki. Miért ne menjen el időnként focizni, billiárdozni, sörözni, pókerezni? Egy ilyen helyen a férfiak megbeszélik a világ dolgait: politika, sport, munkahely stb.
A legtöbb férfi számára a középiskolai kollégium, az egyetem, a főiskola olyan volt, mint egy oázis az unalom tengerén. Akkoriban kezdett el sörözni, bulizni, ismerkedni nőkkel, délben felkelni stb. A férfiak pedig szeretik időnként újra élni ezt a korszakot, még akkor is, ha már 40 évesek.

Egy férfinak többet jelent a barátaival eltöltött idő, mint egy egyszerű beszélgetés a sportról és az élet dolgairól vagy az arra járó csinos nők megbámulása. A kanbulik kiszakítják a férfit egy kis időre a kapcsolatukból és ugyanakkor jobbá teszik azt.

Végül egy utolsó szabály: ha véletlenül úgy alakul, hogy a barátod kanbulijának a közepére csöppensz, mint egyedüli nő, akkor inkább mond a következőt: „Drágám, az az érzésem, hogy ez most nem az én bulim. Anno még mielőtt megismertük egymást egy ilyen helyzetet bizony kihasználtam és kiélveztem volna az utolsó cseppig, de most úgy gondolom, hogy inkább magatokra hagylak benneteket. Koccintsatok még egyet helyettem is, aztán otthon találkozunk. Puszi:)”

Egy ilyen lelépő után minden barátja irigy lesz rá és garantálom, hogy az este folyamán Ő sem fog másra gondolni, mint Rád. Hálás lesz Neked ezért a lelépőért.

Ha úgy érzed, hogy párod túl önálló, és túl sok olyan programja van, amire nélküled megy el, akkor hiába hisztizel vagy veszekszel, hogy miért kell már megint elmenni a haverokkal sörözni, ahelyett, hogy együtt megvacsoráznátok, és megnéznétek egy filmet összebújva. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az ilyen érzelmi kitörésekkel egy férfi nem tud mit kezdeni, és nem fogod elérni a célod.

Természetesen elmondhatod neki őszintén, és sértettségtől mentes, nyugodt hangon, hogy mennyire örültél volna, ha itthon maradna veled, csak hogy egyértelműen tudtára add, mire vágysz. A célozgatásokkal, körülményes utalásokkal nem sokra mész. Sokszor gondolhatod, hogy azért neki már tudnia kellene, hogy ha háromszor a héten nélküled tölti az estét, az már sok, vagy hogy épp problémád van a munkahelyeden, és ilyenkor igazán nagy bunkóság magadra hagyni, de jó ha tudod, hogy a legtöbb férfi nem tudja, és nem is érzi ezt (természetesen tisztelet a kivételnek). A férfiak nem gondolatolvasók, ezért a célozgatás semmit sem ér.

Visszahódítási tippek - A férfi és barátai - 2

Fontos, hogy egyértelműen, minden érzelmi kitöréstől mentesen elmondd neki, mit szeretnél. Ha túl sokat jár el, akkor érdemes megmutatnod számára, hogy Te egy érdekes és izgalmas nő vagy, aki nagyon jól érzi magát akkor is, amikor Ő nincs veled - akkor is, ha egyedül vagy, illetve akkor is, ha barátnőiddel találkozol. Természetesen ilyenkor a férfiak előszeretettel flörtölnek a lányokkal, és Te nyugodtan finoman tudtára adhatod párodnak, hogy amikor Ő nincs veled, akkor Titeket a barátnőiddel körülzsongnak a férfiak.

Nyugodtan játssz a féltékenységére, amire viszont mindenképp figyelj eközben, hogy úgy add elő mindezt, mintha Te nem kezdeményeznél, és még véletlenül se dicsérd a többi pasit, tégy úgy mintha ártatlanul keveredtél volna ilyen helyzetbe. Hagyd, hogy egy picit féltékeny legyen. Ugyanakkor fontos, hogy ne azt érezze Te meg akarod Őt csalni, inkább érezze azt, hogy ha Ő magadra hagy, szabad prédának állít idegen férfiaknak. Mindennek Ő tesz ki Téged azáltal, hogy sok külön programot szervez - nélküled. Az ilyen apró "elejtett élménybeszámolók" után jobban meg fogja gondolni, mikor hagy újra magára, szabad prédának egy ilyen jó nőt. Ha meg nem félt Téged, és nem zavarja, ha idegen férfiak zsongnak körül, akkor érdemes elgondolkoznod azon, hogy valóban egy ilyen férfira van-e Neked szükséged?

A Hódítsd vissza Szerelmed című könyvemben a férfiak - sokszor tagadhatatlanul önző - szempontjait veszem sorba, és gondolkodásmódjukkal szembesítem a női olvasóimat. Életbevágó felismeréseket gyűjtöttem össze azoknak, akik veszik a fáradságot, hogy beleképzeljék magukat a férfiak helyébe.

Számos nőnek problémája ugyanis, hogy úgy érzi nem kap elég figyelmet, és a párja a barátaival túl sok időt tölt. A Hódítsd vissza Szerelmed női kiadása egy használati útmutató férfiakhoz, aminek segítségével megismerheted a mozgató rugóit, mit is gondolnak a férfiak valójában a nőkről, szerelemről, női/férfi szerepekről, meghittségről, elkötelezettségről, szexről stb..