Részletek Peter Gray "Hódítsd vissza Szerelmed" című könyvéből

Nagyon sokan a szakítás utáni első-második héten követik el a legnagyobb hibákat, melyek akár visszafordíthatatlan következményekkel járhatnak. Hirtelen döntésektől vezérelve cselekszenek helytelenül. (pl: bocsánatkérő telefonhívásokkal, SMS-ekkel, üzenetekkel bombázzák exüket, vagy hirtelen feltűnően barátkozni, "szövetkezni" kezdenek exük barátaival, vagy kikezdenek közös ismerősökkel, netán szexuális kapcsolatot is létesítenek velük stb.)

Ezek nem célravezetők, rossz és meggondolatlan lépések, melyek gyakran akár helyrehozhatatlan hibákat, szerelmi bánatot, szerelmi csalódást okozhatnak. Ez most már nem az a pillanat, amikor a szívedre kell hallgatnod. Itt most a józanság és a higgadtság kell, hogy vezéreljen Téged. Olvasd el az alább felsorolt tanácsokat, mielőtt helytelenül cselekednél.

Visszahódítási tippek - Végzetes hibák - 1

„EX-BÖJT”

Ha megtanulod egy kicsit figyelmen kívül hagyni a múltat, akkor a legjobban haladsz a lelki egyensúly és béke felé. A világ még csak kizökkeni sem fog, nemhogy véget érni, ha elvágod az információs köldökzsinórt az exedhez. Az információ olyan, mint a sütemény, ezért azzal sem tehetsz mást: az „Ó, csak egy falatot eszem” kijelentés pont annyira valószerűtlen, mint az, hogy „Éppen csak egy pillanatra ugrom fel a netre”. Teljes hírzárlatra van szükséged!

  • Se ismerőssel, se szülővel ne beszélgess az exedről!
  • Ne nézegesd a neten az exed IWIW és Facebook oldalait!
  • Ne nézegesd exed régi fényképeit, videóit!
  • Ne olvasgasd exed régi e-mail-jeit, SMS-eit stb.!

Tudom, hogy ez nagyon nehéz, de hidd el, megéri! S hogy mihez kezdj a többletidővel? Ahelyett, hogy a múltat boncolgatnád, mozdulj ki (lásd "Hódítsd vissza Szerelmed" című könyv vonatkozó fejezetét).

Légy szigorú Önmagadhoz! Én felírhatom a gyógyszert, bevenni azonban már Neked kell! Ha tíz nap eltelik, látni fogod, hogy nem is volt nehéz és már mindent egy picit másképp fogsz látni.

Miért nem szabad kapcsolatot kezdeményezned az exeddel? A „semmi érintkezés szabálya” (lásd "Hódítsd vissza szerelmed" című könyv vonatkozó fejezetét) egy mechanizmus, amit két dolog megvalósítására használunk fel:

  • Először is ez megóv Téged attól, hogy szánalmasan és bizonytalanul viselkedj az exed közelében, mert az megöli a vonzerőt és „eltaszítja” Őt.
  • Lehetőséget ad Neked arra, hogy jobban felkészülj, amikor újra találkoztok.
  • Az végleges elvesztésedtől való félelmet ülteti el az exedben. Az, hogy nem kezdeményezel vele kapcsolatot, elgondolkoztatja, hogy ez miért van. Kíváncsivá válik, és azon tűnődik, hogy vajon mással vagy-e. Az emberek csak akkor ismerik fel valaminek az értékét, ha az már nincs a birtokukban.

Tudnod kell, nem számít, mit teszel, vagy milyen keményen próbálkozol, amikor az exed közelében vagy, tudat alatt bizonytalanságot és szánalmat közvetítesz. Legalábbis először ezt fogod tenni. Az sem számít, hogy milyen keményen próbálod, hogy ne tegyél így, valamilyen módon úgyis ki fog derülni. Így még ha szóban nem is mondod, hogy hiányzik és vissza akarod Őt kapni vagy, hogy belül mennyire fáj, rá fog jönni az érzéseidre.

Mit is csinálj akkor?

Megtudhatod a "Hódítsd vissza Szerelmed" című könyvem női kiadásnak „Engedd el?”, férfi változatának „Végzetes hibák” című fejezetéből.